Steijn en judo

Het was zo’n 5 jaar geleden, Steijn was toen 6, dat we bij Ewoud de les binnen wandelden. Steijn wilde dat judoën wel eens proberen, het leek hem wel leuk, maar eerst keek hij een beetje de kat uit de boom.

Dat is inmiddels grondig veranderd! Het klikte prima met Meester Ewoud, Meester Jay, Steijn z’n mede-judoka’s en de judosport! De één keer in de week werd al snel twee keer in de week naar judoles, totdat Corona roet in het eten gooide. In de Corona tijd leverde Ewoud een unieke top-prestatie; dagelijks thuislessen via de Zoom en later de drive-in judo in de parkeergarage bij het Amstelveense stadshart! Tijdens een bijzondere les in de parkeergarage werd Steijn uitgeroepen tot ‘Judoka van het Jaar’. Daar is hij -terecht- nu nog trots op!

Gelukkig ligt de Corona tijd achter ons, er kan weer gewoon in de zaal worden gesport. De twee keer in de week les werd drie keer in de week, de les op woensdag staat in het teken van de wedstrijd training en wordt gegeven door de enthousiaste Meester Jonathan. 

Steijn gaat met intens plezier naar zijn judolessen. Er wordt serieus gesport, maar er is ook tijd voor spel en wordt veel plezier gemaakt. Hij is er dan ook altijd en op tijd.

Na de Corona periode kwam ook de mogelijkheid wedstrijden te organiseren weer terug. Steijn deed met enthousiaste inzet mee aan de uitstekend georganiseerde en gezellige clubkampioenschappen in de Amstelveense Ben Goudsmithal en aan het Amsterdam Judo Event in de Sporthallen-Zuid. Op het Amsterdam Judo Event veroverde hij de eerste plaats! Hij ontving de titel ‘Kampioen van Amsterdam’.

De judolessen vallen bij Steijn in vruchtbare aarde, hij is leergierig en enthousiast. Je ziet zijn vaardigheid stap voor stap toenemen. Dat geldt natuurlijk binnen de judosport, maar ook voor een andere sport die Steijn beoefent, paardrijden. Het vermogen om de bewegingen van je sport partner aan te voelen en daarop te anticiperen die in het judo belangrijk is, is evenzeer van belang bij paardrijden. Om van behendigheid in vallen en rollen maar te zwijgen, dat is natuurlijk overal van belang! Het respect voor je sport partner is evenzeer van belang in al je handelen, binnen en buiten het judo. Daar wordt binnen de judolessen dan ook ruimschoots aandacht aan gegeven.

Steijn gaat met super veel plezier en motivatie naar judoles, dat zal met de nieuwe naam: Judoschool Amstelveen zeker zo blijven!

Geschreven door: Fons Bakkes