HADLEY EN JUDO

Hadley is begonnen op vier jarige leeftijd met judo, het is zijn eerste sport. Hadley vond zijn eerste les spannend en zelfs ik vond het toch ook wel een beetje spannend om Hadley toe te vertrouwen aan Meester Ewoud. Het klikte vrijwel meteen en dat was voor mij als ouder erg fijn om te zien.

Door de jaren heen heeft Hadley veel geleerd. Hij leerde om te gaan met zijn emoties, werd een stuk weerbaarder, het zelfvertrouwen groeide, ervaarde wat discipline is en leerde daarmee omgaan.
Hadley is enorm gegroeid door judo.

2020- Zijn eerste toernooi, hij wint een wedstrijd, als vier jarige met een Uchi-Mata, een zeer unieke worp voor deze leeftijd. Hadley werd tweede en was super trots op zijn zilveren medaille.

2021- Haalt hij zijn eerste echte judo diploma tijdens de examens op de Drive-in judoles. De Drive-in judoles was een alternatieve les tijdens de Corona pandemie. Hadley kreeg toen zijn diploma voor witte band met gele slip.

2022- Tijdens zijn tweede toernooi wint hij een beker, hij kwam op het podium en werd derde tijdens de Clubkampioenschappen. Ook behaalde hij zijn diploma voor gele band met oranje slip. Het was een grote verrassing voor mij als ouder, maar ook voor Hadley. Het was een grote stap vooruit!

Tijdens het examen van vorige week mocht Hadley aantreden voor de oranje band. Tijdens het examen kon hij alle technieken die gevraagd werden laten zien en zelfs extra. Hij behaalde zijn oranje band, wat was hij trots.

Nu vier jaar verder, ben ik een trotse moeder van een geweldige judoënde zoon.

Geschreven door: Tirza Mumu, moeder van Hadley Mumu.