OP NAAR HET NK KATA

Op 15 januari hebben Meester Ewoud en Meester Jay mee gedaan met de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Nage No Kata. Tijdens het Districtskampioenschap in Alkmaar hebben zij deelgenomen aan twee verschillende klassen, 3 series Nage No Kata en 5 series Nage No Kata. In de Klasse van 3 series werden ze Kampioen en in de klasse van 5 series werden ze 3e van het district.

Kata zijn reeksen judotechnieken die in een bepaalde stijlvorm en volgens een bepaald protocol worden uitgevoerd. Kata betekent vorm of vormen. En dat zijn het ook: vastgelegde worpen of technieken om je vaardigheden, technieken, controle, souplesse of zelfverdediging te demonstreren.

Door veel training ontwikkel je de juiste vorm, je kunt het niet leren uit een boek. Het is ook niet in één dag geleerd en zeker niet in volledige beheersing. Hier gaat veel tijd en energie in zitten.

Nu trainen Meester Ewoud en Meester Jay het Nage No Kata wekelijks en zijn ze klaar voor het Nederlands Kampioenschap op zondag 2 april 2023.

Het NK vindt plaats in Sporthal De Limiet, Buytenparklaan 6, 2717 AX te Zoetermeer.

Wil je graag komen kijken of aanmoedigen dan kan dat. Er wordt geen entreegeld gerekend.

Aanvang van de voorronde zal zijn om 10.30 uur.

Er is een livestream: https://eyecons.com/kanalen/judo-bond-nederland