De allerleukste sport ooit

Met veel enthousiasme mag ik deze keer mijn ervaringen delen met Judoschool Amstelveen! En enthousiast ben ik ook zeker. 

Onze zoon Benji, toen 4, kende Ewoud al een beetje en was erg nieuwsgierig naar de sport Judo. Dat ‘stoeien’ leek hem wel wat! Meteen vanaf de eerste proefles werd deze bestempeld tot leukste sport ooit en het liefst wil hij later als bijbaantje Judo leraar worden, net als meester Ewoud.

Onze oudste dochter Abigaïl (toen 6), deed eerst aan Kung Fu, dit vond zij erg leuk, maar wij als ouders miste een beetje het begrip waar ze nu precies mee bezig was. Ze zag met hoeveel plezier haar broer naar de Judo les ging en dat wilde zij dus ook wel eens proberen. Waar ze met Kung Fu nog wel eens geen zin had om te gaan, is dit bij Judo totaal niet het geval! Beide kinderen kijken elke week uit naar de volgende les!

Natuurlijk vind ik het als moeder leuk als mijn kinderen sportief bezig zijn en plezier hebben, maar wat ik extra fijn vind aan Judo specifiek is dat ze ook allerlei andere vaardigheden leren die belangrijk zijn in het leven, zoals; respect, discipline, zelfvertrouwen en sterke motorische vaardigheden zoals balans en snelheid. Een goede judo leraar kan kinderen motiveren meer uit zichzelf te halen, terwijl ze plezier maken. Ook dit zijn eigenschappen die ik bij deze judoschool erg vanzelfsprekend vind! Petje af voor deze club!

Geschreven door: Nicky van Wees